
Szanowni Goście!
W tym roku nareszcie będziemy mogli świętować Beaujolais Nouveau w naszej restauracji!!!!
Jeżeli nie będą Państwo mogli uczcić tego dnia osobiście w Petit Paris, przygotowaliśmy również wariant wzięcia przystawek oraz wina na wynos.
Serdecznie zapraszamy!
Beaujolais Nouveau w Petit Paris
18 –19 listopada 2021 godz 19:00 150pln/os.
Przystawki
Pasztet Petit Paris z sosem cumberland
Chrupiące roladki nem’s faszerowane krewetkami koktajlowymi i warzywami, sos słodko-kwaśny
Tatar z marynowanego pstrąga, grejpfrut, szczypiorek, imbir, mus chrzanowy
Carpaccio z pieczonych buraków, ser kozi fromage, piklowana dynia, prażone pestki dyni,
Tradycyjny tatar z wołowiny
Tarta z kozim serem, świeżym szpinakiem i suszonymi pomidorami, podawana z sosem miodowo-musztardowym
Moules marinières
Vol au vent z ślimakami zapiekane po burgundzku
Ostrygi fine de claire nr2
Zupa
Zupa cebulowa
Danie Główne
Kulebiak z łososiem,podawany z sosem jogurtowo-lemonkowym i pieczonymi ziemniakami
Wolno pieczony policzek wołowy po burgundzku, marchewka, boczek wędzony, pieczarki, cebula perłowa
Ser
Deska francuskich serów z owocami
Deser
Crêpes Suzette
Profiteroles
Butelka wina Beaujolais Nouveau 750ml /parę woda mineralna ,kawa lub herbata
LUB
Na wynos 18 –19 listopada 2021 Menu/min. 2os.
Zamówienia na wynos zbieramy do 17 listopada – odbiór własny jedynie w restauracji!
Przytawki na 1os.
Pasztet Petit Paris z sosem cumberland 100g
Chrupiące roladki nem’s faszerowane krewetkami koktajlowymi i warzywami, sos słodko-kwaśny 2 szt
Tatar z marynowanego pstrąga, grejpfrut, szczypiorek, imbir, mus chrzanowy 80g
Tatar z pieczonych buraków, ser kozi fromage, piklowana dynia, prażone pestki dyni, 100g
Tradycyjny tatar z wołowiny 80g
Vol au vent z ślimakami zapiekane po burgundzku 2szt
Ostrygi fine de claire nr2 2szt
francuskich serów z owocami 100g
Butelka wina Beaujolais Nouveau 750ml
89 PLN /os