
Szanowni goście,
Jak co roku świętujemy Beaujolais Nouveau, gwarantujemy wam, pyszne jedzenie, doskonałą obsługa, świetną atmosferę, akordeon na żywo i wyśmienite wino.
Beaujolais Nouveau
17 –18 listopada 2022 godz 19:00 160pln/os.
Przystawki
Pasztet Petit Paris z sosem cumberland
Chrupiące roladki nem’s faszerowane krewetkami koktajlowymi i warzywami, sos słodko-kwaśny
Tatar z marynowanego pstrąga, grejpfrut, szczypiorek, imbir, mus chrzanowy
Carpaccio z pieczonych buraków, ser kozi fromage, piklowana dynia, prażone pestki dyni,
Tradycyjny tatar z wołowiny
Tarta z kozim serem, świeżym szpinakiem i suszonymi pomidorami, podawana z sosem miodowo-musztardowym
Moules marinières
Vol au vent z ślimakami zapiekane po burgundzku
Ostrygi fine de claire nr2
Zupa
Zupa cebulowa
Danie Główne
Kulebiak z łososiem,podawany z sosem jogurtowo-lemonkowym i pieczonymi ziemniakami
Wolno pieczony policzek wołowy po burgundzku, marchewka, boczek wędzony, pieczarki, cebula perłowa
Ser
Deska francuskich serów z owocami
Deser
Crêpes Suzette
Profiteroles
Butelka wina Beaujolais Nouveau 750ml /parę woda mineralna ,kawa lub herbata