
Drodzy Goście!
Czekaliśmy na ten moment! Z ogromną radością informujemy, że od poniedziałku (18.05) oficjalnie ugościmy Was w naszej restauracji.
Rezerwacja stolików pod numerem tel +48 58 341 94 49
lub
Mail: restauracja@petitparis.pl
Godziny otwarcia:
Poniedziałek- Niedziela
13:00 – 22:00
Zapraszamy do rezerwacji stolików, ilość miejsc jest ograniczona!
Ps. Czeka na Was nowe menu
Zapraszamy!
Zespół Petit Paris
Przystawki zimne
Cold appetizers
Tatar z marynowanego pstrąga,
czerwony grejpfrut, chrzan, szczypior, musztarda francuska, mus z wędzonej makreli 26 PLN
Marinated trout tartare,
red grapefruit, horseradish, chives, French mustard, smoked mackerel mousse
Carpaccio z wołowiny a la Petit Paris 28 PLN
Beef carpaccio a la Petit Paris
Sałata z krewetkami Black Tiger, czerwony grejpfrut,
awokado, pestki granatu 29 PLN
Lettuce with Black Tiger prawns, red grapefruit,
avocado, pomegranate seeds
Tradycyjny tatar z polędwicy wołowej 32PLN
Traditional beef sirloin tartar
Carpaccio z ośmiornicy
cytrusowy winegret, rzodkiew marynowana, koperek 35 PLN
Octopus carpaccio
citrus vinaigrette, marinated radish, dill
Przystawki ciepłe
Hot appetizers
Pieczone razowe pierożki z kurczakiem, sos tzatziki 18PLN
Backed wholemeal dumplings stuffed with chicken, tzatziki sauce
Chrupiące sajgonki faszerowane krewetkami i warzywami,
sos słodko-kwaśny, sezam 20 PLN
Crispy spring rolls stuffed with shrimps and vegetables,
sweet and sour sauce, sesame
Tartaletka z twarogiem i młodym szczypiorkiem, sałatka ze świeżego ogórka, rzodkiewki i pomidorów 25 PLN
Tartlet with quark cheese and young chives, salad of cucumber, radish and tomatoe
Chrupiący baklażan faszerowany musem z orzechów włoskich, konfitura z pomidorów i piklowanej papryki 25 PLN
Crispy eggplant stuffed with walnut mousse, tomato and pickled pepper confiture
Zupy
Soups
Tradycyjna francuska zupa cebulowa
z grzankami, zapiekana z żołtym serem 19 PLN
Original, French, onion soup with croutons, baked with cheese
Zupa rybna a la Petit Paris 28 PLN
Fish soup a la Petit Paris
Nasze ulubione polskie dania/Our favourite polish dishes
Żurek staropolski serwowany w chlebie 20 PLN
Old-fashioned Polish sour soup with egg
and sausage, served in bread
Domowe pierogi nadziewane pieczoną kaczką glazurowane w maśle,
mus z pieczonych jabłek, majeranek, karmelizowana żurawina 28 PLN
Homemade dumplings stuffed with roasted duck and glazed with butter,
baked apples mouse with note of marjoram, caramelized cranberries
Kaczka pieczona po staropolsku, duszone jabłka, sos z borowek 49 PLN
Duck roasted ŕ la old-fashioned Polish style, stewed apples, cowberries sauce
Spécialitées de la maison
Tarta z kaszanką, creme fraiche, sos
z musztardy francuskiej, konfitura z czerwonej cebuli 24 PLN
Hot tart stuffed with black pudding served with crčme fraîche,
French mustard sauce and red onion jam
Cassolette ze ślimakami zapiekane po burgundzku 29 PLN
Snails cassolettte baked a la Bourguinion
Chrupiące żabie udka z masłem czosnkowo-pietruszkowym,
mousseline z ziemniakami i młodym czosnkiem 36 PLN
Crispy frog legs with garlic and parsley butter,
mousseline with potatoes and green garlic
Pikantne krewetki Black Tiger confit w oliwie
z czosnkiem, chilli i tymiankiem 42 PLN
Piquant Black Tiger prawns, confit in olive oil
with garlic, chilli pepper and thyme
Smażone eskalopki z foie gras z kaczki, mus z rabarbaru,
świeże maliny 59 PLN
Fried duck foie gras escalopes, rhubarb mousse,
fresh raspberries
Ryby
Fish
Filet z dorsza, kremowe risotto z zielonym groszkiem, bób, pikantne chorizo 39 PLN
Cod fillet, creamy risotto with green peas, broad beans, spicy chorizo
Filet z sandacza pieczony ze świeżym tymiankiem, chrupiąca polenta z parmezanem, mini ratatouille, delikatnie pikantny sos ze świeżych pomidorów 48 PLN
Zander fillet roasted with fresh thyme, crispy polenta with parmesan, mini ratatouille, slightly spicy sauce of fresh tomatoes
Mięso
Meat
Karmelizowany boczek wieprzowy z musztardą francuską
piklowana cebula, mus z koziego sera, glazurowane buraki z czarnuszką 39 PLN
Caramelized pork bacon with French mustard
pickled white onion, goat cheese mousse, glazed beetroots with nigella
Duszone udko z królika po prowansalsku, zielone oliwki, baby karczochy
Braised rabbit leg a la provençale, green olives, baby artichokes 45 PLN
Łopatka z nowozelandzkiej jagnięciny konfitowana 7 godzin
z młodym czosnkiem,tymiankiem i rozmarynem,
ziemniaki Antoinette, sos demi glace 52 PLN
New Zealand lamb shoulder blade 7-hour confit with green garlic,
thyme and rosemary, Antoinette potatoes, demi glace sauce
Menu dla małego smakosza/Menu for young foodie
Krem z pomidorów 15 PLN
Tomato cream
Makaron z masłem lub sosem pomidorowym
Pasta with butter or tomato sause 18 PLN
Fish & Chips
Fish & Chips 25 PLN
Kotlet de volaille, frytki, surówka 25 PLN
Chicken Kiev, fries, salad
TALERZ WYLIZANY SMAKOŁYK WYGRANY
Desery
Desserts
Tradycyjny creme brulee 18 PLN
Traditional creme brűlée
Gorąca beza nadziewana lodami kawowymi,
sos słony karmel 18 PLN
Hot meringue filled with coffee ice cream,
salty caramel sauce
Tarta z jabłkiem i karmelizowanym ananasem, sos z mandarynek
Apple tart with caramelised pineapple, mandarin sauce 18 PLN
Ciepłe ciastko czekoladowe Moelleux, lody waniliowe, sos z czerwonych owocow 18PLN
Hot chocolate Moelleux cake, vanilla ice cream, red fruit sauce
Crepes Suzette 25 PLN