
Zamów Święta do domu….
Philippe Abraham przygotował dla Państwa specjalne menu Wigilijne
Przystawki zimne:
Ryby
Rolada z marynowanego łososia faszerowana delikatnym kremem chrzanowym 60g/8zł
Tatar z pstrąga marynowanego w czerwonych grejpfrutach, szalotka, kapary, szczypiorek, mus z wędzonego pstrąga,80g/8żł
Dorsz po grecku 100g/8zł
Śledzie z jabłkiem,cebulą i ogórkiem kiszonym100g/6zł
Pstrąg w galarecie jajka przepiórcze i cytryna 100g/8żł
Ostrigi „fine de Claire n.2”1szt/ 8 żł
Ostrigi „Perle Blanche n.2 1szt/ 12 zł
Mięsa:
Pasztet Petit Paris z sosem cumberland 100g/6zł
Kaczka faszerowana po staropolsku z musem jabłkowym 100g/7zł
Tradycyjny tatar z wołowiny 100g/10zł
Terrina z foie gras z kaczki serwowana z galaretką z winem Monbasillac i pieprzem syczuańskim100g/48zł
Sałaty:
Tradycyjna sałata jarzynowa z jajkami przepiórki- 100 g /4zł
Zupy:
Barszcz czerwony 1l/20żł
Zupa grzybów leśnych 1l/40żł
Dania ciepłe:
Quiche Lorraine – gorąca tarta francuska (6-8osób) -80zł
nadziewana :
-łososiem i szpinakiem i serem feta
– z kozim serem, świeżym szpinakiem i suszonymi pomidorami, podawana z sosem miodowo-musztardowym
-boczkiem i grzybami leśnymi
Chrupiące roladki faszerowane warzywami i krewetkami, sos słodko-kwaśny -4 szt/14zł
Kulebiak z łososiem -min 5os/145zł
Pierogi domowe z :
-kapustą i grzybami 5szt/15zł
-kaczki 5szt/20zł
Mieso
Kaczka pieczona po staropolsku podawana z duszonymi jabłkami i sosem z borówek 1szt/60żł
Łopatka z jagnięciny nowozelandzkiej confitowana z cebulą, czosnkiem, tymiankiem i rozmarynem, patatki confitowane 120 zł (1 szt 1,2 kg z kością)
Desery:
Sernik cynamonowy 1kg-45zł( 1 Sernik +/-1,5kg)
Zamówienia można składać telefonicznie, mailowo, na miejscu w restauracji bądź przez facebook do 21.12.2017r. Odbiór zamówień 23.12.2017 na miejscu w restauracji od 13.00 do 22.00.