Zamów Święta do domu….
Philippe Abraham przygotował dla Państwa specjalne menu Wielkanocne
Przystawki zimne:
Wybór jajek faszerowanych :
-wędzonym łososiem i rakami -1 porc 3szt/15 zł
-szynką , ogórkiem konserwowym1 porc.-3szt/15 zł
-twarogiem,pomidorami koktajlowymi1 porc.3szt/15 zł
Pstrąg w galarecie jajka przepiórcze i cytryna 1porc./100g/12 żł
Pasztet Petit Paris z sosem cumberland 500 g/40 zł
Tatar z łososia aromatyzowany musztardą francuską -200g/20 zł
Tradycyjny tatar z wołowiny -1 porc/100 g/15zł
Roladki z łososia z sosem chrzanowym -1 porc. 60g/12 zł
Sałaty:
Tradycyjna sałata jarzynowa z jajkami przepiórki- 500 g /25zł
Sałata śledziowa z porem, jabłkiem, pieczonymi ziemniakami,kiszonym ogórkiem 500g/35zl
Przystawki ciepłe:
Quiche Lorraine – gorąca tarta francuska (4-6 osób) -50zł
-łososiem i szpinakiem i serem feta
– z kozim serem, świeżym szpinakiem i suszonymi pomidorami, podawana z sosem miodowo-musztardowym
-boczkiem i grzybami leśnymi
Chrupiące roladki faszerowane warzywami i krewetkami, sos słodko-kwaśny -4 szt/16zł
Zupa
Żurek staropolski 0,9 l /45zł
Tradycyjna francuska zupa cebulowa / grzankami/ żółtym serem 0,9l /35 zł
Ryby:
Kulebiak z łososiem -1szt/165 zl( 5 porcji)
Mięsa:
De Volaille 1zst 15 zł
Pieczony udziec jagnięcy z tymiankiem i karmelizowaną cebula, sos demi glace 1,1kg 195 zł
Kaczka pieczona po staropolsku podawana z duszonymi jabłkami i sosem z borówek 1szt/85żł
Polędwica wołowa ”Welingthon” z sosem borowikowym -1szt/195zł (minimum 5 porcji)
Dodatki :
Marchewka z groszkiem 400g/30 zł
Buraczki zasmażane 400g /25 żł
Duszona kapusta z grzybami leśnymi 400g /35żł
Ziemniaki gratin dauphinois 500g/35 żł
Ratatouille 400g /40 żł
Chleb własnego wypieku:
* kukurydziany 550 g 15żł/1 szt
* gryczany z ziarnami 550g 15żł/1 szt
Baguette 1szt /8
Desery:
Sernik cynamonowy 1kg-60 zł (1szt 1,5kg)
Ciepłe ciastko czekoladowe Moelleux 1szt /10zł
Zamówienia : 58 341 94 49 lub catering@petitparis.pl
przyjmujemy do 31.03.21
Odbiór osobisty 03.04.21 od godz. 12 do 20.00